Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Vikarierande ekonom

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning 13 månader med möjlighet till förlängning
Omfattning: 100%
Placering: Institutionen för biologi och miljövetenskap, Medicinarberget Göteborg
Tillträde: 171201

Vid Institutionen för biologi och miljövetenskap (BioEnv) finns utbildnings- och forskningsverksamhet som sträcker sig från fjällvärldens ekosystem, genom skog, mark och vattendrag, hela vägen ut i havet. I dessa miljöer arbetar vi med olika biologiska organisationsnivåer från gener, via individer och populationer till samhällen och ekosystem. Vi arbetar inom ekologi, evolution, fysiologi, systematik och kombinationer av dessa ämnesområden för att förstå betydelsen av naturliga och av människan skapade miljöförändringar.

Institutionen är placerad på tre olika ställen: i Göteborgs botaniska trädgård, på Medicinareberget i Göteborg och på den marina forskningsstationen som drivs av Sven Lovén centrum för marin infrastruktur – Kristineberg.

Den aktuella tjänsten är förlagd till Zoologihuset på Medicinareberget.

Arbetsuppgifter

Institutionen söker en ekonom till kvalificerat ekonomiadministrativt arbete med fokus på ekonomiskt uppföljningsarbete främst för externa projekt.

Anställningen innebär bland annat:

  • ekonomiadministrativt ansvar inom flera forskningsprojekt samt administrativt stöd till forskare
  • uppföljning och rapportering av externfinansierade forskningsprojekt, t.ex. EU-projekt
  • löpande ekonomihantering såsom fakturahantering (kund- och leverantörsreskontra)
  • registrering av bidragsansökningar samt beviljade bidrag i kontraktsdatabasen EKO samt bevakning av inkommande forskningsmedel

 
Arbetet innebär nära samarbete med institutionens övriga ekonomer och administrativ personal, ledning, forskande personal samt kontakter med universitetets ekonomienhet. I samarbete med övriga ekonomer bistår du i budget- och bokslutsarbete.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant ekonomiutbildning på universitets/högskolenivå eller erfarenhet som bedöms likvärdig. Meriterande är erfarenheter av liknande administrativt arbete och då gärna inom universitet och högskola. Anställningen ställer höga krav på god datorvana och det är meriterande om du arbetat i Agresso, EKO och Palasso. Goda kunskaper i Excel och Word är ett krav. Arbetet innebär mycket kontakter både internt och externt, något som ställer höga krav på samarbets- och kommunikationsförmåga i tal och skrift på svenska och engelska. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Arbetet utförs periodvis under tidspress och förutsätter att du är stresstålig och effektiv.

Övrigt:

Ett kort personligt brev med beskrivning av dina erfarenheter och vad som gör dig lämpad för just denna anställning (max en A4-sida)

En styrkt meritförteckning (CV)

Namn och kontaktuppgifter till två referenspersoner

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta:

Ann-Sofie Olsson, Administrativ chef tel 031-786 3640 email: annsofie.olsson@bioenv.gu.se

Henrik Aronsson, Prefekt, tel 031-786 4802, email: henrik.aronsson@bioenv.gu.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Göteborgs universitet är miljöcertifierat och arbetar aktivt för hållbar utveckling. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar universitetet till en bättre framtid. Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?