Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Antagningshandläggare

Utbildningsenheten är en av tio enheter inom universitetets gemensamma förvaltning. Vid enheten arbetar cirka 75 personer. I enhetens uppdrag ingår att ge stöd till studenter och presumtiva studenter inför, under och efter studietiden genom vägledning, antagning och examen. Utbildningsenheten ger också stöd och service till institutioner och fakulteter i arbetet med att hantera utbildningsadministrativa frågor. Vi förvaltar och utvecklar även systemstöd för studieadministration.

Inom enheten arbetar vi utifrån värdeorden öppenhet, samarbete, professionalitet och tydlighet för att bibehålla vår goda arbetsmiljö med ett respektfullt, inkluderande och trevligt klimat mellan kollegor och användare.

Arbetsuppgifter

Sektionen för antagning söker en medarbetare för handläggning och behörighetsgranskning av ansökningar till universitetets utbildningar. I arbetet ingår även att via mail, telefon och besök ge stöd till och kommunicera med sökande, allmänhet och institutioner i antagningsfrågor. Såväl kommunikation som bedömning av ansökningshandlingar sker på svenska och engelska. Även administration kopplat till handläggningen och till det övriga arbetet vid sektionen ingår, liksom vid behov, sektions/enhetsövergripande uppdrag utifrån ett antagningsperspektiv. Du kommer att ingå en arbetsgrupp med handläggare som har motsvarande arbetsuppgifter. Vår verksamhet är dynamisk och präglas av ständig utveckling och du förväntas aktivt ta del i sådana processer.

Kvalifikationer

Vi söker dig med högskoleutbildning och god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska såväl som engelska. Kunskaper i ett tredje språk är meriterande. Tidigare erfarenhet av handläggning och bedömning av antagningshandlingar, utbildningsadministration eller motsvarande arbete inom högskolesektorn är meriterande.

För att lyckas i detta arbete krävs att du är noggrann, flexibel samt att du har en utvecklad servicekänsla. Arbetet sker i team och ett agilt arbetssätt är under utveckling, därför är god samarbetsförmåga och god förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp nödvändigt.

Då arbetet innebär mycket kontakter med användare är det viktigt att du är serviceinriktad och har god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift. Arbetsuppgifterna ställer höga krav på såväl god datorvana som ett logiskt och systematiskt förhållningssätt.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper såsom samarbetsförmåga och noggrannhet. För arbetet krävs att du trivs i en miljö som kännetecknas av tidvis snabb handläggning och att du är bra på att planera och organisera ditt arbete.

Anställning

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med placering vid Utbildningsenheten/ sektionen för antagning. Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta 

Karin Åström
Enhetschef
031-786 3091

Klara Ekholm
Antagningssamordnare
031-786 4268

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Göteborgs universitet är miljöcertifierat och arbetar aktivt för hållbar utveckling. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar universitetet till en bättre framtid. Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?